• Play the video

Hämta appen

Frågor och svar

Att använda mätaren CONTOUR® NEXT ONE

Du kan göra inställningar på din CONTOUR® NEXT ONE-mätare på två sätt: på själva mätaren, eller genom att använda CONTOUR® DIABETES-appen.

För instruktioner gällande grundinställningar på själva mätaren hänvisar vi till bruksanvisningen som följde med mätaren.

För att göra inställningar på mätaren via appen, ladda först ner CONTOUR® DIABETES-appen, öppna appen, klicka på ”Kom igång” och följ instruktionerna. Detta gör att mätaren och appen ställs in samtidigt.

Du kan sätta på din mätare på två olika sätt:

 • Genom att trycka och hålla ner den stora, runda knappen på mätarens högra sida

Eller

 • Genom att sätta in en CONTOUR® NEXT-teststicka i mätaren (detta gör att mätaren startar automatiskt)

Din CONTOUR® NEXT ONE-mätare ska alltid användas tillsammans med CONTOUR® NEXT-teststickor. Dessa är speciellt framtagna för att användas tillsammans med mätaren.

Du får en förpackning med CONTOUR® NEXT-teststickor tillsammans med din mätare och därefter får du teststickor på recept via din vårdgivare eller genom att köpa på ett apotek. Använd aldrig teststickor av ett annat märke tillsammans med din CONTOUR® NEXT ONE-mätare.

smartLIGHT-funktionen på CONTOUR® NEXT ONE-mätare ger dig omedelbar återkoppling på dina blodsockervärden. Belysningen i stickporten identifierar dina resultat som över, under eller inom målintervallet för att hjälpa dig att fatta beslut. Den här funktionen kan stängas av om du inte vill använda den.

Gul = över målområdet
Grön = inom målområdet
Röd = under målområdet

Second-Chance-efterfyllnad är en annan användbar funktion i CONTOUR® NEXT ONE-mätaren. Om den första bloddroppen inte räcker till för att få ett resultat, kan man, tack vare Second-Chance-efterfyllnad, tillföra mer blod på samma teststicka istället för att behöva ta en ny. Detta kan bidra till:

 • Att du inte behöver sticka dig igen
 • Minskat slöseri av teststickor (och lansetter)

Funktionen Second-Chance-efterfyllnad gör att din mätare piper två gånger och i displayen visas en blinkande bloddroppe och en teststicka. Inom 60 sekunder kan du tillsätta mer blod på teststickan så att det blir tillräckligt för att mätaren ska kunna mäta ditt blodsocker. När du fyllt på tillräckligt med blod kommer din mätare att visa ditt resultat.

Mätarinställningar kan inte ändras från mätaren när den är ansluten till appen. För att göra ändringar i mätarens inställningar kan du:

 1. Antingen bläddra till symbolen för ’Inställningar’ på din CONTOUR® NEXT ONE-mätare och trycka OK. Detta kopplar automatiskt bort din mätare från din mobila enhet.

  Eller:

 2. Stänga av din CONTOUR® NEXT ONE-mätare och gå iväg en bit från din mobila enhet, för att kopplas bort från appen. Därefter kan du sätta på din mätare och gå till ’Inställningar’ för att göra ändringar.

Dessa symboler är Måltidsmarkeringar. Måltidsmarkeringar gör att din mätare kan jämföra blodsockervärden med relaterade målintervall, så att smartLIGHT-funktionen kan visa om ditt blodsocker ligger över, under eller inom målintervallet.
Du kan välja lämplig markering på din mätare varje gång du tar ett blodsockervärde. Det finns tre varianter av äppelsymbolen:


Fastande Måltidsmarkering
Välj denna om du testar ditt blodsocker efter att det gått mer än 8 timmar sedan senaste måltid.


Före-Måltidsmarkering
Välj denna om du testar ditt blodsocker inom 1 timma före måltid.


Efter-Måltidsmarkering
Välj denna om du testar ditt blodsocker inom 2 timmar efter det att du tagit första tuggan av din måltid.

Inställningar för CONTOUR® DIABETES App

Om du använder din CONTOUR® NEXT ONE-mätare och din CONTOUR® DIABETES app för första gången, rekommenderar vi att du börjar med inställningarna i appen. Mätaren går snabbt och enkelt att ställa in under tiden som man ställer in appen.

Listan över kompatibla enheter är en referenslista som visar vilka enheter som hittills har testats och visat sig vara kompatibla tillsammans med CONTOUR® DIABETES-appen. Det finns andra märken på mobila enheter som också kan fungera, men som ännu inte har testats av Ascensia. Om din enhet inte finns på listan, kan du fortfarande prova att ladda ner appen och se om du kan parkoppla mätaren med appen. Vi ber er dock vänligen att notera att om enheten inte finns på listan, kan inte Ascensia garantera full funktionalitet, eftersom enheten inte har verifierats, även om parkopplingen lyckats. Återkom i så fall gärna framöver, för att se om listan har utökats med din enhet, eftersom vi kontinuerligt uppdaterar listan över kompatibla enheter.

CONTOUR® DIABETES-appen är kompatibel med Androida enheter som använder Androids Operativsystem version 5.0 (Lollipop) eller senare, med ARM-baserad processor och BLE Radiofunktion. Den är kompatibel med Apple-enheter som använder iOS 8 eller högre, med BLE-radiofunktion.

Om din enhet inte klarar minimumkraven som beskrivs ovan, behöver du uppdatera operativsystemet. Om din enhet inte stöder den nödvändiga versionen av operativsystemet, så behöver du uppgradera till en enhet som gör det, för att kunna använda CONTOUR® DIABETES-appen.

Lista på  vilka mobila enheter som är kompatibla med CONTOUR®Diabetes-appen

Till att börja med ska du försäkra dig om att din enhet använder sig av antingen Apple iOS eller Android.

För att ladda ner CONTOUR® DIABETES -appen till en Apple-enhet:

 1. Öppna App Store på din enhet
 2. Sök efter ’Contour diabetes’
 3. Välj ’CONTOUR® DIABETES -app’ bland sökresultaten
 4. Tryck ’Hämta’ och sedan ’Installera’. Du kan bli uppmanad att ange dina uppgifter för ditt iTunes-konto. Tryck ’OK’ när du är klar. Då startar nedladdningsprocessen
 5. Om du fortfarande är kvar i App Store kommer ’Installera’-knappen att bli till en ’Öppna’-knapp. Du kan antingen trycka på den för att öppna appen eller genom att välja appens ikon på din enhets hemskärm

För att ladda ner CONTOUR® DIABETES -appen på en Android enhet:

 1. Öppna Google Play på din enhet
 2. Sök efter ’Contour diabetes’
 3. Välj CONTOUR® DIABETES -appen bland sökresultaten
 4. Tryck ’Installera’. Då startar nedladdningsprocessen

När du har laddat ned CONTOUR® DIABETES-appen, se till att lägga den någonstans på din mobila enhet där du lätt kan komma åt den, t.ex på din hemskärm eller bland dina snabbval.

Att komma igång med CONTOUR® DIABETES -appen är enkelt.

 1. Öppna appen genom att trycka på CONTOUR® -ikonen på din mobila enhet.
 2. Välj ditt land i listan
 3. Välj vilket språk du vill att appen ska använda
 4. Tryck ’Bekräfta’ för att fortsätta
 5. Därefter måste du läsa och bekräfta appens ’Allmänna villkor’. Tryck ’Godkänn’ för att fortsätta
 6. Nu kommer du till skärmbilden ’Välkommen’ som har tre knappval: ’Kom igång’, ’Ta en rundtur’, ’Logga in’
 7. Tryck ’Kom igång’ och följ instruktionerna på skärmen för att installera din CONTOUR® DIABETES -app

När du börjar använda din CONTOUR® NEXT ONE-mätare med din CONTOUR® DIABETES-app måste du parkoppla de två enheterna. Appen och mätaren kommer då att ansluta helt sömlöst och synka via Bluetooth®-teknik. Bluetooth®-funktionen måste vara aktiverad både på din mobila enhet och på din mätare för att enheterna ska kunna parkopplas och för att appen ska kunna synka mätvärden varje gång du testar ditt blodsocker.

Du kan sätta på eller stänga av en inställning på mätaren genom att göra följande:

 1. Stäng av mätaren och flytta den ifrån din mobila enhet
 2. Sätt på din mätare
 3. Rulla ned till inställningar
 4. Tryck ’OK’ på varje skärm tills du hittar inställningen som du vill ändra
 5. Använd upp- och nedpilarna på den yttre ringen för att ändra inställningen. Tryck på ’OK’

Att lägga till och ta bort parkoppling mellan mätare och CONTOUR® DIABETES App

För att parkoppla en mätare med CONTOUR® DIABETES-appen:

 1. Säkerställ att Bluetooth® funktionen är aktiverad på din mobila enhet
 2. Gå till: Huvudmeny > Inställningar > Mina mätare
 3. Tryck på ’+ Parkoppla en Mätare’ och följ instruktionerna
 4. När parkopplingen med din mätare har lyckats kommer smartLIGHT -belysningen i stickporten att lysa med ett fast blått sken i några sekunder
 5. När en CONTOUR®-mätare är parkopplad kommer skärmbilden för Mätarinställningar att synas.
 6. Stäng av inställningarna, om så önskas, och tryck sedan ’Fortsätt’ för att spara inställningarna.

Ja, du kan parkoppla flera CONTOUR® NEXT ONE-mätare med CONTOUR® DIABETES-appen, som slår ihop dina blodsockerresultat från de olika mätarna. För att göra detta, gå till Huvudmeny > Inställningar > Mina mätare

 1. Tryck ’+’ och följ instruktionerna på skärmen för att lägga till en mätare
 2. När du har parkopplat en mätare visas skärmen för Mätarinställningar. Gör de ändringar du behöver här
 3. Tryck ‘Fortsätt’ för att spara mätarinställningarna

Observera att du enbart kan ansluta till appen med en mätare åt gången

I appen, gå till: Inställningar > Mätarinställningar > Mina Mätare. Tryck ’+’ och följ instruktionerna.

När en mätare har parkopplats visas skärmen Mätarinställningar. Gör önskade ändringar och tryck sedan ’Fortsätt’ för att spara mätarinställningarna.

I appen, gå till: Huvudmeny > Inställningar > Mina mätare. Tryck ‘+’ och följ instruktionerna. Tryck på den mätare som du vill döpa om och skriv över mätarens namn

Borttagning av parkoppling tar bort mätaren från kontot och förhindrar mätaren från att ansluta till appen och skicka data fram och tillbaka.

Befintliga mätardata förblir oförändrade i appen. En mätare där parkopplingen tagits bort kan parkopplas med appen igen en annan gång.

Om du vill ta bort parkopplingen från din CONTOUR® DIABETES-app, gå in i appen och gå till Huvudmeny > Inställningar > Mina mätare.

 1. Tryck på den mätare som du vill ta bort parkoppling för.
 2. På skärmen Mätarinställningar, peka på ’Ta bort parkoppling’. ’Bekräfta’ vid uppmaning.

Eller

Gå till: Huvudmeny > Inställningar > Mina mätare.

 1. Dra åt vänster på mätaren som du vill ta bort parkopplingen för
 2. Tryck på den röda knappen ’Ta bort parkoppling’ och bekräfta.

Att använda appen - generellt

Din mätare måste vara påslagen och ansluten till appen om du vill ändra mätarens inställningar från appen. Du kan endast ändra Mätarens Namn och funktionen ’Ta bort parkoppling’ från appen när mätaren inte är ansluten.

Tryck på ’Meny’, ’Klart’ eller ’X’-knappen för att komma tillbaka till föregående skärm.

Ja, i de flesta fall. Appen sparar de flesta posterna automatiskt och kräver inte alltid att du trycker på en Spara-knapp.

Ja. Din CONTOUR® NEXT ONE-mätare kommer att synka med CONTOUR® DIABETES-appen varje gång din mätare och mobila enhet är i närheten av varandra om du har Bluetooth®-funktionen aktiverad. Om du behöver testa ditt blodsocker när din mobila enhet inte är i närheten behöver du inte oroa dig; din mätare har tillräckligt med minne för att lagra upp emot 800 blodsockermätningar, så den kan spara alla värden till dess att den kan synka med appen nästa gång.

Appens funktioner: Att granska och förstå resultat

I CONTOUR® DIABETES-appen har dina blodsockervärden en färg som korresponderar med smartLIGHT-belysningen i CONTOUR® NEXT ONE-mätarens stickport, för att tala om för dig om ett blodsockervärde ligger inom eller utanför ett målintervall.

Gul = Blodsockervärdet ligger ÖVER målet
Grön = Blodsockervärdet är INOM målet
Röd = Blodsockervärdet ligger UNDER målet

Blodsockervärden som synkats från mätaren kan inte tas bort i appen. Endast manuellt inmatade blodsockervärden kan tas bort.

Från ’Mina resultat’ i appen kan du rotera din mobila enhet åt sidan eller trycka på det lilla diagrammet för att se Expanderat diagram.

I diagrammet innebär cirklar att värdet hämtats automatiskt från mätaren via Bluetooth®. Romber är värden som lagts till manuellt. Om du vill se detaljerad information om en viss punkt, trycker du bara på den i diagrammet.

Läget Genomsnitt visar genomsnittsvärden för ditt blodsocker under en period. Läget Standard visar dig enskilda blodsockervärden under en dag. För mer information:

 1. Gå till Huvudmeny > Mina resultat
 2. Rotera din mobila enhet eller tryck på diagrammet högst upp i Mina resultat
 3. Tryck på (i)-knappen högst upp i det Expanderade diagrammet

För att ändra tidsperioden som visas i det Expanderade diagrammet:

 1. Tryck på den vita knappen överst på skärmen
 2. Välj en 3-dagars, 7-dagars, 14-dagars eller 30-dagars tidsperiod från listan Dagar

Appens funktioner: Att lägga till information till ett blodsockervärde

 1. Hitta blodsockervärdet i ’Mina resultat’ och tryck på det
 2. Tryck på de runda knapparna för att lägga till en Bild, Aktivitet, Måltid eller en kommentar när skärmen ’Redigera’ öppnas
 3. Tryck på ’Klart’ när du är klar
 1. Hitta blodsockervärdet i Mina resultat
 2. Tryck på området omkring mätningens tidpunkt för att visa detaljer om värdet. Peka på området omkring tidpunkten för att stänga detaljer

Appens funktioner: Att lägga till blodsockervärden manuellt

För att lägga till ett manuellt blodsockervärde i appen, gå till: Huvudmeny > Mina resultat.

 1. Tryck på (+)-knappen längst upp i skärmens högra hörn. Appen förväljer aktuellt datum och tid i din mobila enhet för den nya mätningen.
 2. För att ändra datum eller tid ska du använda rullhjulet för att ställa in önskat datum eller tid. Tryck på ’Klart’ för att spara ditt val.
 3. För att lägga in ett manuellt blodsockervärde trycker du på den tomma rutan och skriver in värdet. Nu visas skärmen för Måltidsmarkering.
 4. Appen föreslår en måltidsmarkering och en måltidstyp baserat på tidpunkten för mätningen. Tryck på Spara för att godkänna eller tryck på en annan markering och/eller måltidstyp. Obs! Du kan peka på en måltidsmarkering eller måltidstyp igen för att avmarkera. den. Du kan peka på Markera inte om du inte vill associera en måltidsmarkering och måltid med denna mätning.
 5. Tryck på Spara när du är klar med en måltidsmarkering.
 6. Skärmen Redigera post visas så att du kan lägga till mer information till värdet, t.ex. en bild, notering, aktivitet, mat eller medicinering.
 7. Tryck på Klart för att spara den manuella mätningen.

Du kan ändra blodsockervärden som du lagt till manuellt, men inte dem som är automatiskt synkade från din mätare. För att ändra manuella värden: Tryck på blodsockervärdet i Mina Resultat. Här kan du lägga till noteringar såsom bilder, aktiviteter eller medicinering. Med skärmen ’Redigera’ öppen, peka på blodsockervärdet igen för att lägga till en Måltidsmarkering.

 1. Hitta det manuella blodsockervärdet eller den listade posten i Mina Resultat
 2. Dra åt VÄNSTER över värdet. Tryck sedan på den röda knappen Radera.

Observera att du kan ta bort värden som lagts till manuellt, men inte dem som synkats automatiskt från mätaren.

Appens funktioner: Måltidsmarkeringar

Dessa symboler är Måltidsmarkeringar. Måltidsmarkeringar gör att din mätare och app kan jämföra blodsockervärden med relaterade målintervall, och kan hjälpa dig att se hur olika måltider kan påverka ditt blodsocker. Du kan välja lämplig markering på din mätare eller i din app varje gång du testar ditt blodsocker. Det finns tre varianter av äppelsymbolen:


Fastande Måltidsmarkering
Välj denna om du testar ditt blodsocker efter att det gått mer än 8 timmar sedan senaste måltid.


Före-Måltidsmarkering
Välj denna om du testar ditt blodsocker inom 1 timma före måltid.


Efter-Måltidsmarkering
Välj denna om du testar ditt blodsocker inom 2 timmar efter det att du tagit första tuggan av din måltid.

Appen tillhandahåller Dagindelare i olika tidsperioder för Frukost, Lunch, Middag och Nattetid så att du kan anpassa dem efter dina egna tider. För att spara tid väljer appen i förväg ut en måltidstyp, baserat på när du gjorde mätningen och vilken Dagindelare den tillhör.

Måltidsmarkeringsfunktionen är alltid tillgänglig i appen. Om du stänger av Måltidsmarkeringar i mätaren, kan dina blodsockervärden endast markeras som Före måltid, Efter måltid eller Fastande när du använder appen.
Om du har kvar inställningen för förfrågan om Måltidsmarkering i appen, visas skärmen Måltidsmarkering automatiskt varje gång ett blodsockervärde registreras i mätaren.

 1. Öppna appen och tryck på blodsockervärdet i Mina resultat.
 2. När skärmen Redigera öppnas, tryck på blodsockervärdet igen för att öppna skärmen för Måltidsmarkeringar. Nu kan du ändra eller lägga till en måltidsmarkering eller måltidstyp.

Eller:

 1. Öppna appen och tryck på blodsockervärdet i Mina Resultat
 2. När skärmen för Redigera visas, tryck på Måltids-ikonen och tryck sedan ’Måltidsmarkering’. Du kan ändra eller lägga till en Måltidsmarkering och en måltidstyp från den här skärmen.

Observera att om du ändrar Måltidsmarkeringen för ett blodsockervärde, kommer det att jämföras med ett annat målintervall och kan ändra färg baserat på det nya målintervallet.

 1. Hitta blodsockervärdet i Mina Resultat och tryck på det.
 2. När skärmen Redigera post öppnas, och du aldrig markerat värdet innan, så kommer skärmen för Måltidsmarkeringar att öppnas automatiskt. Om du har markerat värdet innan, trycker du på blodsockervärdet igen eller använd knappen Måltidsmarkering under fliken Måltid för att lägga till eller ändra måltidsmarkering eller måltidstyp.
  Obs! Du kan trycka på en Måltidsmarkering eller måltidstyp igen för att avmarkera den. Du kan trycka ’Markera inte’ om du inte vill att värdet inte ska associeras med en Måltidsmarkering eller måltidstyp.
 3. Tryck på Spara när du är klar med måltidsmarkeringen.
 4. Skärmen för Redigera post visas för att du ska kunna lägga till en bild, aktivitet, måltid, notering eller medicinering.
 5. Tryck på Klart för att spara blodsockervärdet.
 1. Gå till Huvudmeny > Inställningar > Appinställningar.
 2. Ändra knappens inställning för Måltidsmarkering från På till Av.

Appens funktioner: Smarta Påminnelser

Du kan ställa in en återkommande påminnelse baserad på tidpunkt, ett blodsockervärde eller för att ta medicin baserat på ditt blodsockervärde. Du kan även ställa in en påminnelse om att testa så snart appen lägger märke till att en Före måltid-mätning gjorts. För att ställa in en påminnelse: gå till Huvudmeny > Inställningar > Mina påminnelser.

 1. Tryck på ’+’ i appens övre högra hörn
 2. Följ instruktionerna på skärmen

Du kan lägga till en påminnelse om ett kommande sjukvårdsbesök. För att ställa in en påminnelse gå till:

Huvudmeny > Inställningar > Mina påminnelser

 1. Tryck på ’+’ i appens övre högra hörn
 2. Följ instruktionerna på skärmen

För att stänga av en engångs-påminnelse med nedräknande timer:

 1. Gå till: Huvudmeny >Mina påminnelser
 2. Tryck ’X’ längst ner på skärmen som visar nedräkning av tiden

För att stänga av en återkommande påminnelse:

 1. Gå till Huvudmeny >Mina påminnelser
 2. Dra larmet åt vänster och tryck på den röda knappen ’Radera’.

För att tillfälligt stänga av en påminnelse:

 1. Gå till: Huvudmeny >Mina påminnelser
 2. Dra av/på-knappen åt sidan; den blir vit

Appens funktioner: smartTESTNING

Du kan använda dig av smartTESTING™-funktionen i CONTOUR® DIABETES-appen för att ställa in en serie av påminnelser inför ett kommande sjukvårdsbesök, eller för att hjälpa dig att testa mer regelbundet. För att ställa in detta, gå in i appen och går till:

Huvudmeny >Smart testning

 1. Tryck på den smartTESTING-planen som du vill använda dig av
 2. Tryck ’Fortsätt till inställningarna’ och fyll i informationen
 3. Tryck ’Spara’ när du är klar

Påminnelser fortsätter att visas på samma tid, varje dag under en tidsperiod. Du kan även ställa in en engångspåminnelse om att testa efter ett Före måltids-värde.

Smart Testning innefattar en serie av påminnelser som har utformats för att hjälpa dig att se mönster i dina blodsockervärden eller för att förbereda dig inför ett besök hos din vårdgivare.

Appens funktioner: smartTESTNING: Att synka tid och datum

Om du har ställt in automatisk synkning för tid och datum i CONTOUR® DIABETES-appen kommer appen att uppdatera tid och datum i din CONTOUR® NEXT ONE-mätare automatiskt.

Om du inte aktiverade den funktionen i grundinställningarna kan du gå till: Huvudmeny > Inställningar > Appinställningar

Dra av/på-knappen för ’Synkning av mätarens tid och datum’ åt sidan för att aktivera funktionen.

Du måste aktivera funktionen automatisk synkronisering av tid och datum.

 1. Öppna appen och gå till: Huvudmeny > Inställningar > Appinställningar
 2. Dra av/på-knappen för ’Synkning av mätarens tid och datum’ åt sidan för att aktivera funktionen

Varje gång din mätare ansluter till appen kommer tid och datum att automatiskt synkroniseras med appen.

 1. Starta din mätare.
 2. I appen, gå till Huvudmeny > Inställningar > Mina mätare och välj den mätare som ska synkroniseras.
 3. Tryck på ’Synkronisering av tid och datum’

Om du inte har aktiverat automatisk synkronisering av tid/datum i Contour appens inställningar, uppdateras inte mätaren med den mobila enhetens tid och datum om du inte synkroniserar dem manuellt.

För att ställa in automatisk synkning av tid/tid mellan mätaren och den mobila enheten:

 1. Gå till Huvudmeny > Inställningar > Appinställningar.
 2. Aktivera Synkning av mätarens tid och datum.

Appens funktioner: Blodsockerrapport till min vårdgivare

Ja. Under Min profil i appen kan du spara kontaktuppgifter för vårdgivare och besök. Gå till: Huvudmeny > Min profil > Vårdteam för att använda funktionen.

För att skicka en översiktsrapport med dina blodsockervärden från appen måste du först lägga in ett besök eller ett namn på en vårdgivare och göra följande:

 1. Gå till Huvudmeny > Min profil > Besök
 2. Tryck på ett kommande besök
 3. Tryck på ’Skicka en blodsockerrapport’

Eller

 1. Gå till Huvudmeny > Min profil > Vårdteam
 2. Tryck på ’Skicka en blodsockerrapport’

Appens funktioner: Målintervall

Ja. Även om du bekräftat dina målintervall på din CONTOUR® NEXT ONE-mätare, kan du enbart ändra dem ifrån CONTOUR® DIABETES-appen. Du kan göra detta när du vill, genom att gå till:

Huvudmeny > Min Vård > Målintervall

Varje gång du ansluter din mätare till appen kommer mätaren att uppdateras med de senaste målintervallen om dessa har förändrats.

Du bör alltid kontakta din vårdgivare innan du ställer in eller ändrar dina målintervall.

Ja. Du kan ändra målintervall ifrån appen när du vill genom att gå till: Huvudmeny > Min Vård > Målintervall.

Du kan ändra de övre och lägre gränserna för dina målintervall för Före måltid (samma som Fastande) och för Efter måltid (samma som Övergripande) när du drar handtagen upp eller ned. Du kan även använda knapparna (+) eller (-) för att höja eller sänka ett värde.

Du bör alltid kontakta din vårdgivare innan du ställer in eller ändrar dina målintervall.

Gå till Huvudmeny > Min Vård > Målintervall. Kritiskt högt-handtaget har en gul ytterlinje. Detta är det högsta blodsockervärdet du kan ställa in. Kritiskt lågt-handtaget har en röd ytterlinje. Detta är det lägsta blodsockervärdet du kan ställa in.

Dra handtagen upp eller ned för att ändra de Kritiska värdena. Du kan även använda knapparna (+) eller (-) för att höja eller sänka ett värde.

Du bör alltid kontakta din vårdgivare innan du ställer in eller ändrar dina Kritiska värden.

Du har förmodligen inte synkroniserat (anslutit) din mätare med appen sedan du senast ändrade målintervallen i appen. Gör så här för att synka din mätare med appen:

 1. Sätt på mätaren och se till att den är i närheten av din mobila enhet
 2. Säkerställ att Bluetooth®-funktionen är aktiverad på din mobila enhet

Nu borde din CONTOUR® DIABETES-app kunna synka med din CONTOUR® NEXT ONE-mätare och uppdatera dina målintervall.

Dina mätare kan ha olika målintervall, men det rekommenderas inte. Dina mätare bör hållas synkroniserade med appens målintervall.
Parkopplade CONTOUR®-mätare uppdateras ständigt med de allra senaste app-intervallerna när de ansluter till appen.

Så fort du parkopplar din CONTOUR® NEXT ONE-mätare med CONTOUR® DIABETES-appen kan du lägga till en Måltidsmarkering till ett blodsockervärde. Eftersom varje Måltidsmarkering bedöms mot ett tillhörande Målintervall, kommer de nya intervallen som hör ihop med varje Måltidsmarkering att synas.

Målintervallet för Fastande är förinställt på att vara detsamma som ditt Målintervall för Före måltid, men detta intervall kan ändras i appen. Mätaren visar ett separat mål för Fastande eftersom det har en tillhörande Måltidsmarkering för Fastande.

Ditt CONTOUR® CLOUD -konto

När du öppnar CONTOUR® DIABETES-appen första gången kommer du bli ombedd att skapa ett CONTOUR® CLOUD-konto.

För att skapa ett konto från grundinställningarna i appen behöver du bara följa instruktionerna på skärmen.

 1. När du blir ombedd att skapa ett CONTOUR® CLOUD-ID skriver du in din e-postadress. Använd en personlig e-postadress som du ofta läser.
 2. Härnäst ska du besvara ett antal frågor som används till att skapa sidan Om Mig. (Om Mig-sidan kan redigeras när du skapat kontot och hittas under Min Profil i appens Meny.)
 3. Bekräfta kontot genom att klicka på länken som skickas till din e-postadress från avsändaren CONTOUR® DIABETES Solutions
 4. Tryck ’Fortsätt’ på appens skärm

Nej. Det är bäst om du fortsätter vara inloggad på ditt appkonto även när du stänger ner appen.

 1. Gå till Huvudmeny > Inställningar >Kontoinställningar.
 2. Tryck på e-postadressen för att ändra den.

Genom att skapa ett CONTOUR® CLOUD-konto får du ut mesta möjliga av din CONTOUR® NEXT ONE-mätare genom att göra alla appens funktioner tillgängliga. Följ instruktionerna på skärmen när du öppnar appen för att skapa ett konto. Din mobila enhet behöver vara ansluten till internet för att detta ska fungera.

Ja. Om du har skapat ett CONTOUR® CLOUD-konto säkerhetskopieras dina data med jämna mellanrum och helt automatiskt, till molnet, när din mobila enhet har internetanslutning. Om du loggar in på appen som Gäst, sparas inte dina data och de säkerhetskopieras inte heller till molnet.

Inga data som identifieras som dina data delas med någon person eller verksamhet om du inte själv väljer att dela den med någon, till exempel din vårdgivare. Du kan läsa mer om vår Integritetspolicy här.

Felsökning

Din mätare och app måste vara i närheten av varandra för att hålla sig anslutna. Prova att placera mätaren och din mobila enhet närmare varandra.

Om din CONTOUR® NEXT ONE-mätare inte går att ansluta till CONTOUR® DIABETES-appen kan du kontrollera att:

 1. Din mätare är på
 2. Din mätare är parkopplad med appen på din mobila enhet
 3. Bluetooth®-funktionen är aktiverad på både din mätare och i din mobila enhet
 4. Din mätare är i närheten av din mobila enhet

Det finns minst två möjliga anledningar till detta felmeddelande:

 • Du är inte ansluten till Internet. Kontrollera din internetanslutning och se till att funktionen Mobildata är påslagen i din mobila enhets inställningar. Obs! Kostnader för Internet-/dataanvändning kan tillkomma.
 • Din nätverksadministratör har ställt in proxy- eller brandväggsbegränsningar i ditt nätverk.
  1. Kontakta din nätverksadministratör för att tillåta anslutning till CONTOUR® ONE -servrar från din mobila enhet.
  2. Överväg att testa en annan internetanslutning, exempelvis genom att byta till mobildata eller ansluta hemifrån. Obs! Kostnader för Internet-/dataanvändning kan tillkomma.

Ja, det finns ett Hjälpavsnitt i appens Meny. För att hitta dit, gå till:Huvudmeny > Hjälp

Från Hjälp-skärmen kan du söka efter ämnen genom att använda nyckelord eller genom att bläddra igenom hjälpkategorierna som finns tillgängliga där. Om du behöver ytterligare hjälp kan du kontakta Kundsupport på telefonnumret som finns på baksidan av din mätare eller genom att använda det här formuläret. Du kommer även åt länken via Hjälpavsnittet i appen.

Testplaner med påminnelser och Mina Mönster

Du kan använda funktionen Testplaner med påminnelser för att lägga upp en serie av påminnelser så att du kan se hur olika aktiviteter i din vardag påverkar dina blodsockervärden, eller inför ett sjukvårdsbesök. För att lägga upp Testplaner med påminnelser går du in på: Huvudmeny > Mina Påminnelser.

 1. Tryck på ´+´ i det övre högra hörnet på skärmen.
 2. När rutan kommer upp, väljer du ”Testplan med påminnelser”. En meny med olika testplaner öppnas, så att du kan välja en plan som passar dig.

Påminnelser som du har ställt in kommer att visas vid samma tid, varje dag. Du kan också lägga till en engångspåminnelse om att testa efter ett enskilt ”Efter-måltids”-värde. Med funktionen Testplaner med påminnelser kan du lägga upp testplaner med ett förutbestämt antal påminnelser som sträcker sig över ett visst tidsintervall. De är avsedda för att hjälpa dig att agera på mönster i dina blodsockervärden eller för att förbereda dig inför ett besök med din vårdgivare.

CONTOUR®DIABETES-appen kan uppmärksamma dig om särskilda trender som upptäckts bland dina blodsockervärden. Dessa kallas för ”mönster”. Till exempel kan appen upptäcka ett mönster där dina värden ligger högt vid lunch.

 • Få notiser om trender i ditt blodsocker.
 • Lär dig om möjliga orsaker till dina mönster.
 • Använd påminnelser som hjälp för att förbättra dina mönster.
 • Följ dina framsteg och se hur dina mönster förbättras över tid.

Du kan välja ett eller flera typer av mönster från ”Mina Mönster” under Huvudmenyn. Detta berättar för appen att du vill få notiser när den här typen av mönster upptäckts.

För att ändra notiser om mönster går du till:

Huvudmeny > Mina Mönster

 1. Tryck ´Mer´ i det övre högra hörnet.
 2. Tryck ´Val av mönster´
 3. Välj vilka mönster du vill följa genom att dra i knappen för på eller av.

När dina blodsockervärden hjälper till att förbättra ett visst mönster, under givet tidsintervall, kommer mönstret att anses vara ”förbättrat”. Appen sparar ”Förbättrade” mönster under Mina Mönster > Mönsterhistorik.

CONTOUR®DIABETES-appen behöver minst 14 dagar med blodsockervärden för att upptäcka vissa mönster. Om du testar ditt blodsocker regelbundet och måltidsmarkerar dina värden, så blir det lättare för Mina Mönster att upptäcka dina mönster.

Du kan avsluta ett mönster när du vill, genom att flytta det till din mönsterhistorik. Om du får en notis om ett mönster som du inte vill följa, trycker du ´Nej´när du tillfrågas om att ställa in en påminnelse och trycker ´Ja´ när frågan om att ”Flytta till Historik” kommer upp på skärmen för mönster.

För att göra detta från Huvudmenyn, gå till: Huvudmeny > Mina Mönster

 1. Tryck på mönstret
 2. Tryck på ´Flytta till Historik´

Ascensia, logotypen för Ascensia Diabetes Care, CONTOUR, Second-Chance och smartLIGHT är varumärken som tillhör Ascensia Diabetes Care Holdings AG.
© Copyright 2016 Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Alla rättigheter förbehålles.

Apple och Apples logotyp är varumärken som tillhör Apple Inc., som är registrerade i USA och andra länder. App Store är ett märke som tillhör Apple Inc.Ordet Bluetooth och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc., och användning av sådana märken här sker under licens.Google Play och Google Plays logotyp är varumärken som tillhör Google Inc.

Förberedelsedatum: 07.09.2016